Newsflash
ACTUALITATE Știri

Tratament endovascular al accidentului vascular cerebral, efectuat în premieră în județul Cluj

de Magdalena Tănăsescu - nov. 9 2023
Tratament endovascular al accidentului vascular cerebral, efectuat în premieră în județul Cluj

Din a doua jumătate a lunii noiembrie, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj va fi disponibil un nou tip de tratament al accidentului vascular cerebral (AVC).

Potrivit unei postări pe Facebook, este vorba de tratament endovascular prin procedura intervențională de introducere a cateterului la nivelul arterelor cerebrale, ghidată imagistic prin angiograf.

„Noua procedură realizată în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) reprezintă o premieră pentru județul Cluj și partea de nord-vest a țării. Investigațile imagistice au un rol determinant în stabilirea unui diagnostic precis pacienților, reprezentând și un instrument eficient în prevenirea imbolnăvirilor și monitorizarea stării de sănătate”, se menționează în postarea citată. 

Laboratorul efectuează o gamă largă de investigații imagistice cu aparatură medicală de ultimă generație, atât pentru pacienții internați în spital, cât și la cerere, cu bilet de trimitere decontat de Casa de Asigurări de Sănătate sau în sistem cu plată.

În ultimele 12 luni, un număr de 34.158 pacienți s-au adresat laboratorului, beneficiind de 41.616 investigații. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe