Newsflash
Internaționale

NHS: cresc listele de așteptare pentru tratament

de Dr. Mariana MINEA - nov. 3 2023
NHS: cresc listele de așteptare pentru tratament

Aproape 7,8 milioane de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pentru a primi tratament în cadrul Sistemului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), un nou record după cele 7,75 milioane de la sfârșitul lunii august.

Este vorba de tratamente neurgente. Numărul a crescut de la 3 milioane în 2014, la 4 milioane în 2017, 5 milioane în 2021 și 7 milioane în 2022. Este cel mai mare număr de când aceste cifre au început să fie monitorizate, în august 2007. În februarie 2020, cu o lună înainte de debutul pandemiei, 4,57 milioane de persoane erau incluse pe această listă. 

Totuși, numărul persoanelor care așteaptă mai mult de doi ani începerea tratamentului a scăzut cu 99% comparativ cu ianuarie anul trecut. Aproximativ 9.000 de persoane au așteptat peste 18 luni începerea tratamentului și peste 396.000 de persoane – mai mult de un an.

În același timp, cresc presiunile asupra departamentelor și serviciilor de urgenţă (A&E) – atât numărul de solicitări, timpul de așteptare la UPU, cât și timpul de răspuns al ambulanţelor.

Din martie, NHS s-a confruntat cu greve prelungite ale medicilor rezidenţi. Amânarea consultaţiilor și intervenţiilor medicale programate a fost măsura găsită la momentele respective pentru ca sistemul medical să poată asigura urgenţele.



https://mhm.bz/jHWiB

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe