Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

CE introduce o nouă procedură de aprobare a vaccinurilor adaptate împotriva COVID

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 24 martie 2021, ora 18:33

Comisia Europeană a introdus, miercuri, o măsură de accelerare a autorizării vaccinurilor adaptate împotriva COVID-19.

Ca acțiune imediată în cadrul Incubatorului HERA, noul plan european de pregătire în domeniul bioapărării împotriva variantelor virusului care cauzează COVID, Comisia introduce o măsură de accelerare a autorizării vaccinurilor adaptate împotriva noului coronavirus.

Comisia

Potrivit unui comunicat, prin intermediul acestei măsuri, dispozițiile din legislația aplicabilă a UE vor permite companiilor să se axeze pe colectarea dovezilor necesare la timp, iar autorizarea vaccinurilor adaptate se va face pe baza unui set mai mic de date suplimentare care trebuie depuse la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că rolul Incubatorului HERA este de a consolida și de accelera răspunsul UE la variantele virusului.

„Pentru a face față variantelor noi și rezistente, trebuie să fim pregătiți să adaptăm cât mai rapid vaccinurile. Astăzi propunem soluții rapide și flexibile care vor permite aprobări accelerate, fără a compromite siguranța și eficacitatea. Cu Incubatorul HERA, obiectivul nostru este să anticipăm și să fim cu un pas înainte”, a menționat comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Potrivit Comisiei Europene, pentru a asigura eficacitatea vaccinului împotriva mutațiilor sau variantelor virusului, poate fi necesară adaptarea substanțelor active ale unui vaccin împotriva COVID-19 care a fost deja autorizat.

Modificarea prevede un cadru de reglementare pentru tratarea modificărilor aduse autorizației de introducere pe piață după acordarea autorizației inițiale de introducere pe piață.

Etichete: virusul SARS-CoV-2 agentia europeana pentru medicamente plan european

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.