Statele Unite ale Americii însumează aproape jumătate dintre vânzările globale ale companiilor farmaceutice în domeniul medicamentelor antidiabetice.
Problema prețurilor mari ale insulinei a revenit în discuții la nivelul internauților după ce un mesaj fals a apărut pe Twitter, nefiind publicat de compania Eli Lilly. A doua zi, prețul acțiunilor la această companie a scăzut cu mai mult de 4%.
Un mesaj fals pe Twitter, referitor la insulină, a stârnit panică la compania Eli Lilly
De fapt, problema de fond este că insulina nu este nici gratuită, nici ieftină, mai ales în Statele Unite ale Americii, unde 1,3 milioane de persoane cu diabet zaharat au fost forțate să sară peste doza de insulină, să întârzie administrarea insulinei sau să reducă doza de insulină pentru a economisi bani la un anumit moment în anul 2021, potrivit unui infografic făcut de cei de la Statista.com, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.
Aceste date sunt extrase dintr-un studiu care a fost publicat în „Annals of Internal Medicine”, studiu care a scos la iveală că raționalizarea insulinei a fost cea mai prevalentă în rândul afro-americanilor (cu 23%), în comparație cu 16% în rândul americanilor albi și hispanici.
Program de evaluare a riscului de diabet zaharat, în comuna Movilița
Potrivit Statista.com, deși „Inflation Reduction Act” semnat de președintele Biden în august va rezolva parțial problema, prin acoperirea costului lunar al insulinei la 35 de dolari pentru seniorii care au serviciile Medicare de la 1 ianuarie, milioane de americani care nu au asigurări de sănătate sau care au asigurări private de sănătate vor continua să se lupte cu prețurile uriașe ale insulinei.
Infograficul de mai jos este bazat pe estimările de la Statista’s Health Market Outlook. El arată că SUA sunt, de departe, cea mai mare piață pentru vânzarea medicamentelor antidiabetice, însumând aproape jumătate dintre veniturile flobale obținute din vânzările insulinei și ale altor medicamente antidiabetice. Acest lucru se datorează faptului că prețurile insulinei în America sunt de multe ori mai mari decât în orice altă țară din lume, așa cum a scos la iveală un studiu publicat de RAND Corporation în 2020.
SUA au în total 27,1 miliarde de dolari din vânzarea tuturor medicamentelor folosite în tratamentul diabetului zaharat (fiind incluse aici atât insulina, cât și medicamentele antidiabetice care nu sunt bazate pe insulină).
China obține 7 miliarde de dolari din vânzarea medicamentelor antidiabetice, fiind urmată de Japonia cu 2,5 miliarde de dolari, Germania cu 2 miliarde de dolari, India cu 1,9 miliarde de dolari, Marea Britanie cu 1,6 miliarde de dolari, Franța cu 1,4 miliarde de dolari, Brazilia cu 1,1 miliarde de dolari.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe