Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

SUA: 8.000 de femei, în fiecare lună, au luat pilule pentru avortul medicamentos

de Florentina Ionescu - mai 21 2024
SUA: 8.000 de femei, în fiecare lună, au luat pilule pentru avortul medicamentos

Un sondaj de opinie a scos la iveală faptul că 8.000 de femei, în fiecare lună, au luat pilule pentru a-și declanșa avortul, în ciuda faptului că în unele state americane există interdicții sau restricții cu privire la avort.

Mii de femei din statele americane unde există restricții și interdicții cu privire la avort primesc prin poștă pastile pentru declanșarea avortului din acele state care au legi care protejează prescriptorii unor astfel de medicamente, arată un nou raport despre care a relatat The Associated Press

Lansarea de marțea trecută, 14 mai, a raportului #WeCount arată că aproximativ 8.000 de femei, pe lună, în statele care restricționează în cel mai sever mod avortul sau state care impun limite cu privire la avortul la cerere prin intermediul telemedicinei au reușit să obțină pilule pentru declanșarea avortului prin poștă, până la finalul anului 2023. Este prima dată când s-a putut afla o cifră despre cât de des femeile au apelat la metode diverse pentru a eluda sistemul medical. 

Unele state americane își fac stocuri de medicamente abortive 

Cercetarea a fost condusă de  Society of Family Planning (societatea pentru planificare familială), care susține drepturile femeilor în ceea ce privește avortul. 

Studiul a arătat că alte 8.000 de femei din statele americane care au interzis avortul sau care au impus restricții majore cu privire la avortul prin telemedicină au primit pastile în fiecare lună prin intermediul programărilor virtuale la anumite clinici. 

În total, sondajul acesta a numărat, lunar, aproape 90.000 de avorturi realizate chirurgical sau avorturi realizate prin intermediul medicamentelor specifice (numite și medicamente avortive), oferite de furnizorii de servicii medicale în anul 2023, un număr mai mare decât cel înregistrat în anul 2022. Un alt studiu a arătat recent că aproape două treimi din totalul femeilor au folosit medicamente pentru declanșarea avortului. 

Grupul de la Society of Family Planning care a efectuat această cercetare a mai descoperit că până în decembrie 2023, furnizorii de servicii medicale din anumite state permisive au prescris pilule pentru avort în cazul a aproximativ 6.000 de femei, lunar, în statele unde avortul a fost interzis în toate stadiile sarcinii sau odată ce activitatea cardiacă a fătului poate fi detectată. 

„Oamenii... folosesc diverse mecanisme pentru a obține medicamentele pentru avort care există pe piață. Acest lucru nu este surprinzător, dacă ne gândim la ceea ce știm că s-a întâmplat pe parcursul istoriei omenirii și în toată lumea: oamenii vor găsi o modalitate de scăpa de sarcinile nedorite”, a declarat profesorul de drept David Cohen, de la Drexel University, pentru Associated Press


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/reproduction-laws-abortion-fetus-rights-2182891385

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe