Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

SUA: epidemie de salmonella, posibil asociată cu castraveții

de Florentina Ionescu - iun. 11 2024
SUA: epidemie de salmonella, posibil asociată cu castraveții

Experții de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor spun că epidemia recentă de salmonella ar putea fi corelată cu o cantitate mare de castraveți retrasă de pe piață.

Experții cred că este posibil ca anumiți castraveți contaminați cu salmonella să fi îmbolnăvit și să fi cauzat spitalizarea a sute de oameni din cel puțin 25 de state americane, potrivit oficialilor americani din cadrul CDC, scrie The Associated Press. 

Testele efectuate au detectat salmonella într-un castravete distribuit de Fresh Start Produce, din Delray Beach, din statul american Florida. Acest producător a retras recent de pe piață mai multe cantități de castraveți întregi care au fost livrați în anumite state în perioada 17 – 21 mai, potrivit CDC. Se efectuează mai multe testări, pentru ca experții să vadă dacă acea tulpină de salmonella este cea care a cauzat focarul. Castraveții aceia nu ar trebui să mai fie disponibili în magazine, arată sursa menționată. 

CDC a primit rapoarte cu privire la 162 de persoane care s-au îmbolnăvit din cauza bacteriei salmonella, aceasta fiind potențial corelată cu castraveții din 25 de state și Washington DC, între 11 martie și 16 mai a.c. Cel puțin 54 de persoane au fost spitalizate, au mai spus reprezentanții CDC, însă nu au fost raportate decese. 

Consumatorii sunt sfătuiți să nu consume castraveții care au fost retrași de pe piață. Iar persoanele care au cumpărat castraveți recent ar trebui să verifice cu cei din magazinul de unde i-au cumpărat pentru a vedea dacă fac parte din loturile pentru care s-a precizat retragerea de pe piață. 


Notă autor:

Imagine de Mike Ljung de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe