Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Societatea Europeană Respiratorie caută medici pentru a testa o aplicație de triaj COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 16 octombrie 2020, ora 11:09

Societatea Română de Pneumologie își anunță colegii că o importantă societatea profesională este în căutare de medici cu experiență în triajul pacienților cu COVID-19.

Ieri, SRP publica pe o rețea de socializare următorul anunț:

„Dragi colegi, Societatea Europeană Respiratorie caută medici care lucrează/au lucrat/pot fi chemați să lucreze în viitor în triajul pacienților cu COVID 19 să testeze o aplicație, pentru un proiect IMI european”.

IMI reprezintă Inovative Medicines Initiative, iar Societatea Europeană Respiratorie (ERS) este partener în cadrul unui proiect al consorțiului european IMI. Acest proiect se numește DRAGON și are ca scop folosirea inteligenței artificiale pentru a sprijini tratamentul personalizat al pacienților cu COVID-19, potrivit informațiilor preluate pe pagina oficială de Facebook a Societății Române de Pneumologie.

my pacient check

Ca parte din acest proiect realizat la o scară mult mai mare, MedC2, o companie străină, va dezvolta mai multe aplicații. Prima aplicație de acest gen este MyPatientCheck, care are scopul de a facilita triajul pacienților adulți cu COVID-19, pe baza evoluției predictive a evoluției bolii, în stadii diferite ale colectării datelor de la pacienți.

Așadar, MedC2 caută medici care lucrează, au lucrat sau poate doresc să lucreze în viitor în triajul pacienților cu COVID-19, pentru a testa această aplicație.

Mai multe detalii în limba engleză despre cum puteți testa aplicația găsiți pe pagina Societății Române de Pneumologie, la acest link.

Sursa foto: www.facebook.com/SocietateaRomanadePneumologie

Etichete: societatea romana de pneumologie triaj epidemiologic triaj covid-19 covid-19 medici pacienti covid-19 pacienti coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.