Newsflash
Știri

Spirometrii gratuite pentru bucureșteni, în weekend

de Dorina Novac - nov. 16 2022
Spirometrii gratuite pentru bucureșteni, în weekend

Bcureştenii sunt aşteptaţi să facă spirometrii gratuite în acest weekend, în Sun Plaza, în cadrul unei campanii derulate de Societatea Română de Pneumologie.

Societatea Română de Pneumologie a demarat miercuri, 16 noiembrie, de Ziua Mondială a Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice (BPOC), o nouă campanie de informare și educare a publicului larg cu privire la importanța depistării precoce a tuturor afecțiunilor legate de patologia pulmonară, sub sloganul „Avem grijă de sănătatea plămânilor dumneavoastră”.

Spirometrii

Alegerea și declararea lunii noiembrie ca „Luna sănătății plămânilor” nu este deloc întâmplătoare, deoarece este și luna de luptă împotriva cancerului pulmonar, la care se adaugă și alte trei date importante: Ziua Mondială a Pneumoniei (12 noiembrie), Ziua Mondială a BPOC (17 noiembrie) și Ziua Națională fără Tutun (18 noiembrie).

Citește și: Spirometria, utilă după vârsta de 40 de ani

„Bucureștenii sunt așteptați să își facă spirometrii gratuite în acest weekend în Sun Plaza. Persoanele depistate cu modificări ale funcției pulmonare vor fi îndrumate către cabinetele de pneumologie, în vederea stabilirii diagnosticului exact și instituirii unui tratament adecvat”, se arată într-un comunicat.

Programul este: 18 noiembrie în intervalul 16:00 – 22:00, 19 noiembrie între 10:00 – 22:00 şi 20 noiembrie 10:00 – 16:00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe