Newsflash
Interviuri LIFESTYLE

Dr. Mihaela Amza și povestea lui Bruny: „Este foarte frumoasă relația cu un prieten necuvântător”

de Florentina Ionescu - iul. 28 2023
Dr. Mihaela Amza și povestea lui Bruny: „Este foarte frumoasă relația cu un prieten necuvântător”

Mihaela Amza, medic rezident Obstetrică-Ginecologie la Maternitatea Bucur, are un căţel de talie mică. Bruny este un metis de 3 ani și jumătate pe care „este imposibil să nu începi să îl iubești”. Iată mai jos povestea lui Bruny:

Ce prieten necuvântător aveți? 

Am un cățel de talie mică numit Bruny. Este un metis, în vârstă de trei ani și jumătate, care face parte din familia noastră din februarie 2020. 

Cum a început relația cu Bruny? 

Eu și soțul meu iubim animalele de companie și mereu ne-am dorit să adoptăm un cățel și să îi oferim o șansă la o viață mai bună. Dar, dacă vrei să adopți un câine poate fi destul de dificil, mai ales dacă locuiești într-un apartament sau în chirie. Pe Bruny l-am găsit într-un anunț pentru adopție pe Facebook. În centrul pozelor era cel mai mare dintre cățeluși, Bruny. Am mai văzut anunțuri similare, dar de această dată a fost ceva diferit. Am scris un mesaj și am spus că dorim să îl adoptăm, dar răspunsul ne-a dezamăgit, au fost deja foarte multe solicitări pentru el și nu ne-a mai putut ajuta. Câteva ore mai târziu, primim un mesaj de la persoana care a făcut postarea. Ne-a întreabat dacă mai suntem interesați. S-a gândit că noi suntem cei mai potriviți pentru el. A doua zi urma să ne întâlnim pentru a face cunoștință cu noul membru al familiei. Când l-am luat în brațe, s-a lipit de mine și nu a vrut să se mai miște, cred că a simțit că a ajuns unde trebuie. 

Citiți și: Membri cu drepturi depline ai familiei 

Cum v-a cucerit? 

Atunci când ne-am cunoscut, a fost o mică jucărie care și-a dorit doar să primească atenție și afecțiune și să ofere în schimb iubirea lui sinceră și necondiționată. A fost surprizător faptul că s-a adaptat foarte repede la noi acasă și nu cred că a simțit lipsa fraților. La început, a avut mici probleme de sănătate și a fost imposibil să nu începi să îl iubești. 

Cel mai frumos lucru pe care îl face Bruny pentru dumneavoastră? 

Este greu să răspund la această întrebare. Tot timpul sunt fascinată când îl văd fericit. El se bucură din cele mai mici motive, atunci când primește ceva bun de mâncare, când vin acasă sau dacă am făcut o plimbare lungă împreună. Fericirea și iubirea lui sinceră reprezintă o sursă de energie pentru mine și mă binedispune, indiferent cât de supărată sau obosită aș fi. 

Alte lucruri pe care doriți să ni le împărtășiți despre prietenul necuvântător? 

Este impresionant cât de multe lucruri învață Bruny din comportamentul nostru. De multe ori pare că înțelege ce vorbim. Este foarte expresiv, încearcă să ne înțeleagă și el pe noi, [să ne transmită] ce nevoi are în funcție de acțiunile lui. Mi-aș dori să pot să comunic cu el cât mai eficient. Este foarte frumoasă relația pe care reușești să o ai cu un prieten necuvântător. El devine membru al familiei și e alături de tine la toate evenimentele din viața ta. 

Click mai jos pentru galeria foto! 


Galerie imagini (10)


Notă autor:

Foto: din arhiva personală a doctoriței Mihaela Amza

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe