Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Taiwan: cuplurile care fac copii ar putea primi gratuit animale de companie

de Florentina Ionescu - sept. 6 2023
Taiwan: cuplurile care fac copii ar putea primi gratuit animale de companie

Printr-o măsură care nu a devenit încă realitate, un candidat la președinția Taiwanului speră că, oferind cuplurilor animale de companie, va crește rata natalității.

Politicianul și omul de afaceri Terry Gou, care a intrat în cursa pentru alegerile prezidențiale din această țară, spune că criza demografică din Taiwan ar putea rezolvată prin oferirea unui câine sau unei pisici viitorilor părinți, scrie The Guardian

Recent, miliardarul a propus ca, pentru creșterea natalității, să se ofere cuplurilor animale de companie gratuite, dacă aceste cupluri au un copil. Terry Gou, fondatorul companiei Foxconn, și-a anunțat intenția de a deveni președintele țării, în calitate de candidat independent, săptămâna trecută. În campania sa electorală, acesta a declarat recent că rata scăzută a natalității din Taiwan ar putea fi rezolvată printr-o măsură simplă: dacă proaspeților părinți li se va oferi un câine sau o pisică. 

Potrivit The Guardian, Taiwan are una dintre cele mai scăzute rate ale natalității, explicația fiind că mulți oameni nu mai fac copii din cauza costului mare de trai, din cauza dificultăților în accesarea serviciilor de îngrijire a copilului și din cauza altor factori, printre care și îmbătrânirea rapidă a populației. 

Între timp, a crescut foarte mult numărul persoanelor care dețin animale de companie, iar un raport sugerează că multe cupluri aleg să aibă animăluțe și nu copii. Totuși, Terry Gou crede că oamenii ar putea fi motivați să aleagă să aibă atât copii, cât și animale de companie. 

„Dați naștere unui copil, iar eu vă voi permite să mai creșteți un animal de companie. O pisică, un câine. Aduceți pe lume doi copii, iar eu vă voi lăsa să adoptați încă două [animale]”, a declarat Terry Gou, potrivit unei traduceri făcute de Formosa TV. 

Totuși, pentru a adopta un animal de companie în Taiwan nu este necesară permisiunea guvernului. 


Notă autor:

Fotografie de la Snapwire: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-sarut-caine-ca-el-46024/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe