Newsflash
OPINII

Conferinţa internaţională a ISQua

Conferinţa internaţională a ISQua

Compararea ratelor evenimentelor adverse detectate în raportarea incidentelor, experienţa în diagnosticarea pacientului cu cancer și calitatea îngrijirii, mortalitatea și tipurile de intervenţie în AVC ischemic acut.

 sunt doar câteva dintre subiectele dezbătute la cea de-a 39-a ediţie a Conferinţei Societăţii Internaţionale de Calitate în Sănătate (ISQua).

Agenda conferinţei, desfășurată la Seul, pe parcursul a patru zile, a cuprins și ateliere interactive de îmbunătăţire a calităţii și siguranţei în îngrijirea medicală. Acestea au vizat: îngrijirea centrată pe persoană – un imperativ pentru îngrijirea continuă; implicarea pacienţilor și a familiilor pentru siguranţa asistenţei medicale; noul cadru de monitorizare a prevenţiei și controlului infecţiilor și alinierea cu sistemele de acreditare. 

Decernarea acreditărilor

Ceremonia de deschidere a fost susţinută de Ban Ki-moon, președintele Fundaţiei „Ban Ki-moon pentru un viitor mai bun”, cel de-al optulea secretar general al ONU. În fiecare an, în cadrul conferinţei are loc ceremonia de decernare a acreditărilor internaţionale ISQua External Evaluation Association (ISQua EEA), în care ISQua recunoaște acele organizaţii membre care au avut un set de standarde, un program de formare pentru evaluatori sau organizaţia lor, acreditate de ISQua EEA în anul precedent. Anul acesta, ceremonia a avut loc în cea de-a treia zi a conferinţei, în prezenţa a peste 1.500 de participanţi, din peste 70 de ţări. Momentul a fost prezentat de Ellen Joan van Vliet, președinta Qualicor Europe, din Regatul Ţărilor de Jos. Aceasta a nominalizat și felicitat 28 de organizaţii din 23 de ţări/regiuni (printre care și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate din România – ANMCS) pentru obţinerea acreditării internaţionale ISQua.

A fost un an de acreditare internaţională pentru multe organizaţii membre: organizaţiile din Japonia, Slovenia, Bahrain, Oman și Arabia Saudită, care au obţinut acreditarea ISQua EEA pentru standardele lor, în timp ce ANMCS România a obţinut acreditarea organizaţională pentru prima dată. Membrii existenţi din Canada, India și Egipt au avut seturi suplimentare de standarde acreditate cu ISQua EEA pentru prima dată.

Reacreditările, principalele recunoașteri

Cele mai multe acreditări recunoscute anul acesta au fost cele de reacreditare, fapt care demonstrează angajamentul organizaţiilor membre ISQua faţă de îmbunătăţirea calităţii. Aceasta, pe măsură ce continuă să evalueze și să actualizeze propriile standarde sau programe de formare a evaluatorilor sau propriile proceduri de evaluare, ca organizaţii de evaluare externă.

Nominalizarea ANMCS, în timpul ceremoniei de recunoaștere a obţinerii acreditarii internaţionale a organizaţiei, a făcut cunoscut comunităţii globale ISQua faptul că standardele și mecanismele de evaluare externă dezvoltate și implementate în România sunt în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale, luând în considerare criteriile bazate pe dovezi, cerinţele legislative, cunoștinţele experţilor și implicarea părţilor interesate.

Participarea la acest eveniment a asigurat, totodată, și accesul la informaţii privind cele mai recente inovaţii și bune practici în materie de calitate și siguranţă în sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe