Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a explicat recent care sunt categoriile de persoane / exceptările exceptările de la programare prin platforma informatică.
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în România în 27 decembrie cu personalul din cele zece spitale COVID, înainte de operaționalizarea platformei de programare care poate fi accesată la acest link.
În legătură cu această „etapă 0” a campaniei de vaccinare șicu numărul persoanelor vaccinate din cele 10 spitaleCOVID, CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19) a avut o informare constantă a opiniei publice, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.
Reprezentanții CNCAV reamintesc că etapa a doua de vaccinare include persoane care sunt exceptate de la programarea în platforma de programare, prin modalitățile disponibile și anunțate public (pagină web, medic de familie/ medic curant, apel la call center, prin angajator, direcțiile de asistență socială).
CNCAV mai menționează că, pentru a evita irosirea dozelor, a fost și este permisă vaccinarea fără programare și a persoanelor care se prezintă direct într-un centru de vaccinare, dacă există doze disponibile, cu respectareaetapei de vaccinareîn care ne aflăm (etapa 1 – personal medico-social, public și privat, etapa a doua –persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu comorbidități, indiferent de vârstă, persoane care activează în domenii-cheie).
Reprezentanții CNCAV arată, în concluzie, că exceptările de la programare explică diferențele dintre numărul de persoane programate în platformă și persoanele evidențiate în raportările RENV.
„Considerăm că nu este vorba despre o „depășire bruscă” a vaccinărilor față de numărul programărilor existente, motivată de o invocată „nerespectare a regulilor” sau de o „organizare defectuoasă”, ci de o creștere graduală a capacității de vaccinare, respectiv de asigurarea accesului echitabil la vaccinare a categoriilor de persoane exceptate”, potrivit aceluiași comunicat.
Credit foto: janeb13 de la Pixabay
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe