Newsflash
Știri

Andrei Baciu: 3.177 de medici de familie vaccinează în toată țara

de Dorina Novac - mar. 3 2022
Andrei Baciu: 3.177 de medici de familie vaccinează în toată țara

Andrei Baciu a convocat, joi, prima ședință a CNCAV în calitate de președinte, cu o agendă axată pe transferul activității de vaccinare către medicii de familie și pe demersurile logistice necesare închiderii centrelor de vaccinare anti-COVID.

sedinta CNCAV

„Am discutat împreună cu colegii din echipa Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea despre asigurarea unei tranziții fără sincope, astfel încât vaccinul să fie în continuare disponibil pentru orice persoană eligibilă și care dorește să se vaccineze. Reamintesc că vaccinarea funcționează de mai multă vreme în paralel (la centrele de vaccinare organizate de CNCAV și la cabinetele medicilor de familie), existând acum 3.177 de medici de familie care vaccinează în toată țara. Scopul nostru pentru următoarele săptămâni este să transferăm integral vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, a menționat Andrei Baciu într-o postare pe Facebook.

Noul președinte CNCAV a subliniat că sunt peste 8 milioane de români care s-au vaccinat anti-COVID-19 până la data de 1 martie, iar procentul populației adulte vaccinate e de 51%.

În același timp, peste 1 milion de români au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie.

„Eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcționare, cu același profesionalism și cu aceeași atenție la detalii care au asigurat și până acum, la un bun nivel, infrastructura necesară vaccinării în România. E o experiență extrem de importantă pentru sistemul public de sănătate, una pe care o vom folosi pentru a moderniza în continuare acest sistem. Sunt multe lecții învățate din acest proiect nou, pus la punct într-un termen foarte scurt și cu un efort logistic imens. Ne-am adaptat din mers, am căutat constant să îmbunătățim lucrurile – atât în centrele de vaccinare, cât și pe platforma pentru programarea online sau în comunicarea cu oamenii. Le mulțumesc colegilor din CNCAV, medicilor și cadrelor medicale care participă în continuare la activitatea de vaccinare. Ați fost și sunteți extraordinari!”, a mai precizat Baciu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe