Newsflash
Internaționale

Angajații greci din sănătate care nu se vaccinează vor fi concediați

de L. Budin - ian. 31 2022
Angajații greci din sănătate care nu se vaccinează vor fi concediați

Decizia de a-i concedia definitiv pe angajaţii nevaccinaţi, indiferent dacă au trecut sau nu prin boală, a fost luată după o perioadă în care Grecia a înregistrat o medie de 100 de decese pe zi.

Angajaţii din domeniul sănătăţii publice care nu se vaccinează până la data de 31 martie vor fi concediaţi, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris. Declarația a fost făcută pentru postul privat de televziune SKAI, relatează EFE, preluată de Agerpres.

vax1

În septembrie anul trecut, guvernul condus de premierul Kyriakos Mitsotakis, care a impus vaccinarea obligatorie nu doar a angajaţilor sanitari, ci şi a tuturor persoanelor de peste 60 de ani din Grecia, a suspendat salariile pentru aproximativ 6.500 de profesionişti din domeniul medical care au optat să nu se imunizeze.

Decizia de a-i concedia definitiv pe angajaţii nevaccinaţi, indiferent dacă au trecut sau nu prin boală, a fost luată după o perioadă în care Grecia a înregistrat o medie de 100 de decese pe zi, într-o ţară care numără 10,7 milioane de locuitori şi al cărei sistem medical se află sub presiune, cu un număr ridicat de pacienţi intubaţi şi cu rate înalte de spitalizare.

Recent, au fost totuși flexibilitate o serie de măsuri antiepidemice: restaurantele nu vor mai fi nevoite să închidă la miezul nopţii, iar muzica este permisă în baruri şi în discoteci.

Pe 7 februarie, va intra în vigoare în Grecia măsura prin care certificatul de vaccinare expiră după şapte luni de la cea de-a doua doză, dacă nu se face şi doza booster.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe