Newsflash

Madeleine KARACAŞIAN


Canalul morţii

de Madeleine KARACAŞIAN - apr. 18, 2013

Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost cel mai mare lagăr de muncă forţată din România, un simbol al terorii comuniste. Nici breasla medicilor (şi a studenţilor medicinişti) nu a fost ocolită de aşa-zisa reeducare prin muncă, dictată de „mai marii“ acelor vremuri. Într-un articol semnat de Madeleine Karacaşian aflăm povestea Canalului.

Reîntâlnire cu arta ortodoxă rusă

de Madeleine KARACAŞIAN - feb. 20, 2013

Despre expoziţia „Între Est şi Vest“ deschisă, până la primăvară, la Muzeul Naţional de Artă al României, ne scrie Madeleine Karacaşian.

Cinci milenii de istorie

de Madeleine KARACAŞIAN - ian. 16, 2013

Într-un vechi cartier din Lisabona, un somptuos palat  găzduieşte muzeul particular, nu de mulţi cunoscut, care oferă o vedere de ansamblu asupra istoriei globale a farmaciei. Nu mai puţin de 17.000 de obiecte, toate originale, avea la momentul înfiinţării, în anul 1996, Muzeul Farmaciei. În vizită la Lisabona, Madeleine Karacaşian ne este ghid  prin istoria farmaciei.

Inteligenţa privirii în viziunea lui Charles Leirens

de Madeleine KARACAŞIAN - oct. 18, 2012

Delegaţia Valonia-Bruxelles sărbătoreşte zece ani de prezenţă în România şi printr-o expoziţie ce reuneşte portretele unor cunoscuţi artişti din a doua treime a secolului trecut, realizate de Charles Leirens. O invitaţie culturală adresată de dna Madeleine Karakaşian.

TOM CRUISE

de Madeleine KARACAŞIAN - iul. 13, 2012

Jack Nicholson

de Madeleine KARACAŞIAN - iun. 15, 2012

Este cunoscut mai ales pentru rolul pacientului psihiatric din „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, pentru care i-a fost decernat premiul Academiei Americane de Film. Al doilea Oscar l-a obţinut pentru interpretarea unui astronaut pensionar în „Cuvinte de alint“, urmat de recunoaşterea pentru rolul din As Good As It Gets. Jack Nicholson este personalitatea care face obiectul rubricii Medalion, sub semnătura dnei Madeleine Karacaşian.

 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe