Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Aplicație pentru integrarea profesională a persoanelor cu deficienţe de vedere

de Dorina Novac - mai 10 2022
Aplicație pentru integrarea profesională a persoanelor cu deficienţe de vedere

A fost lansată prima aplicaţie mobilă ce va contribui la integrarea profesională a persoanelor cu deficienţe de vedere, prin oportunități de educație și angajare susținute de companii și de universități din țară.

Cu prilejul Zilei Europene pentru Viață Independentă, la 5 mai, a fost lansată aplicația BlindHUB.

aplicatie

Aplicația BlindHUB este o inovație ce facilitează conectarea persoanelor cu dizabilități la piața muncii, reușind să pună în valoare cererea și oferta de muncă pentru o categorie de persoane vulnerabile și prea puțin valorificată în domeniul ocupării.

„La un simplu click, cele 98.000 de persoane cu deficiențe de vedere pot accesa oferte de muncă și educație la nivel național. Beneficiarii își vor putea crea, gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date și să trimită direct solicitări de interviu către candidați. Universitățile au posibilitatea de a invita candidați la programe de formare, contribuind la dezvoltarea unui climat inclusiv”, au precizat reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România.

Materialul de tip video CV va fi realizat cu sprijinul echipei de proiect în cadrul celor 2 centre BLINDHub din București, înființate la sediul Asociației Nevazătorilor din România și în cadrul Universității București, cămin Gaudeamus.

Aplicația BLINDHub este un rezultat în cadrul proiectul BLINDHub, finanțat de Fundaţia Orange, prin intermediul programului „Lumea prin Culoare și Sunet”, cel mai mare fond dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România.

„Dialogul cu beneficiarii: persoane cu dizabilități vizuale, companii și universiăți a facilitat o integrare adecvată a perspectivelor celor trei actori principali în ceea ce privește resursa umană, oportunitățile de educație și angajare,” a menționat Tudorel Tupiluși, președinte ANR.

Potrivit sursei citate, în următoarele 3 luni, echipa BlindHUB va organiza evenimente de formare și informare a beneficiarilor în 4 orașe din țară: Iași, Brașov, Cluj, Constanța, cu obiectivul de a facilita dialogul și interacțiunea dintre persoanele cu deficiențe vizuale, universități și companii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe