Newsflash
ACTUALITATE Știri

Recuperare neuromotorie pentru persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca și Turda

de Magdalena Tănăsescu - ian. 12 2024
Recuperare neuromotorie pentru persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca și Turda

Singurele două centre publice din județul Cluj care asigură servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități vor fi dotate şi modernizate cu fonduri europene.

Potrivit unei postări pe Facebook, este vorba de centrele din municipiile Cluj-Napoca și Turda, iar proiectele în valoare totală de 1.680.500 de lei sunt finanțate din PNRR, în cadrul apelului de proiecte Reabilitarea/Renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități.

 

„Cele două proiecte vizează dotarea centrelor de servicii cu aparatură fixă şi mobilă performantă, de ultimă generație. Aceasta va permite furnizarea de servicii sociale superioare din punct de vedere calitativ, adaptate nevoilor și abilităţilor persoanelor cu dizabilități, atât la sediu cât şi la domiciliul beneficiarilor”, se menționează în postare.

 

În urma derulării acestor noi investiții, persoanele adulte cu dizabilităţi din județul Cluj vor putea beneficia de servicii specializate de recuperare neuromotorie, astfel încât să poată fi integrate cât mai eficient în viața socială, prin participarea, în mod real, activ, la viaţa comunităţii. De asemenea, cele două proiecte vor oferi și un sprijin real pentru familiile clujene care au în îngrijire persoane adulte cu dizabilităţi, prin asigurarea de servicii specializate de recuperare neuromotorie la nivel local.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe