Newsflash
Internaționale

Un ghid medical recomandă cele mai bune medicamente pentru scăderea în greutate

de Florentina Ionescu - oct. 21 2022
Un ghid medical recomandă cele mai bune medicamente pentru scăderea în greutate

Asociația Americană de Gastroenterologie oferă recomandări cu privire la noi medicamente ce pot fi eliberate pe bază de prescripție medicală pentru pierderea în greutate.

 

În 20 octombrie, Asociația Americană de Gastroenterologie (AGA -American Gastroenterological Association) a dat publicității noi recomandări bazate pe dovezi. 

Este vorba, de fapt, de un clasament al celor mai eficiente medicamente pentru scăderea greutății.

Experții recomandă în mod clar ca pacienții care se confruntă cu obezitatea să folosească medicamente recent aprobate pentru scăderea în greutate, în combinație cu adoptarea unor schimbări în stilul de viață, scrie medicalxpress.com

grasime abdominala medicamente slabit
Fotografie de la Andres Ayrton: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sport-boala-afec-iune-imbolnavire-6551068/

 

Următoarele medicamente, combinate cu o alimentație sănătoasă și cu activitate fizică efectuată în mod regulat, sunt opțiunile de primă linie și au ca rezultat o scădere moderată în greutate, după cum arată experții. 

Această scădere este exprimată în procentaj de greutate corporală (raportată ca diferență în comparație cu proporția scăderii în greutate observată în grupul de persoane care au luat placebo).

Semaglutida (Wegovy), procentaj de scădere în greutate: 10,8%

Phentermine-topiramate ER (Qsymia), procentaj de scădere în greutate: 8,5%

Liraglutide (Saxenda), procentaj de scădere în greutate: 4,8%

Naltrexone-Bupropion ER (Contrave), procentaj de scădere în greutate: 3,0%.

„Aceste medicamente tratează o boală biologică, nu o problemă ce ține de stilul de viață. Obezitatea este o boală care adeseori nu răspunde la intervențiile făcute doar în stilul de viață pe termen lung. Folosirea medicamentelor ca o opțiune pentru a contribui la scăderea în greutate poate îmbunătăți complicațiile asociate greutății corporale, cum ar fi durerile articulare, diabetul, ficatul gras și hipertensiunea”, a declarat dr. Eduardo Grunvald, de la University of California San Diego.

Sursa menționată scrie că prevalența obezității în SUA a crescut dramatic de la 30,5% la 41,9% în ultimii 20 de ani.

„Au existat în ultimii ani schimbări în tratamentul obezității. Acest ghid este primul de la momentul în care medicamentele pentru diabet au fost aprobate pentru tratamentul obezității și oferă informații clare pentru doctori și pentru pacienții lor adulți care se luptă să slăbească și să țină kilogramele la distanță doar prin modificarea stilului de viață”, a declarat Perica Davitkov, unul dintre membrii implicați în elaborarea ghidului.

Această cercetare a fost publicată în jurnalul „Gastroenterology”. Una dintre concluziile cercetării este că în cazul adulților care sunt supraponderali și obezi, care au un răspuns inadecvat la intervențiile făcute în stilul de viață, o terapie farmacologică pe termen lung este recomandată, existând multiple opțiuni de tratament sigure și eficiente. Mai multe detalii aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe