Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalele din București care asigură tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și cardiovasculară

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 7 septembrie 2021, ora 11:28

Potrivit unui ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 849 din 6 septembrie 2021, în municipiul București au fost incluse noi unități sanitare pe lista celor care sigură tratamentul intervențional al pacienților cu infarct miocardic acut și tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară.

Astfel, potrivit ordinului ministrul sănătății publicat ieri în Monitorul Oficial, se modifică Ordinul ministrului sănătății nr. 1.244/2020 privind aprobarea Regulamentului pentru tratamentul intervențional al pacienților cu infarct miocardic acut și aprobarea Regulamentului pentru tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București. 

cardiovascular1_08140708

În urma modificărilor, ordinul nr. 1.244/2020 se modifică după cum urmează:

În anexa nr. 2 punctul 4, litera a) (care prevede că tratamentul urgențelor de chirurgie cardiovasculară va fi asigurat în regim de gardă de anumite spitale) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare «Prof. dr. C.C. Iliescu» București, în zilele de luni, vineri, sâmbătă și duminică;”.

În anexa nr. 2, punctul 12 se modifică și va avea următorul cuprins:

„12. Repartiția gărzilor pentru tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București este următoarea:” – a se vedea în tabelul publicat în Monitorul Oficial. 

tabel monitorul oficial din 6 septembrie 2021
Sursa: www.monitoruloficial.ro

Etichete: monitorul oficial cardiovasculare pacienti boli cardiovasculare cardiovasculară cardiovascular C.C. Iliescu urgente cardiovasculare Chirurgie vasculară chirurgie cardiovasculara infarct miocardic infarct miocardic acut

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.