Newsflash
ACTUALITATE Știri

Întâlnire cu salvatorii

de Florentina Ionescu - feb. 23 2024
Întâlnire cu salvatorii

Mai mulţi micuţi operaţi pe inimă în cadrul unor misiuni umanitare desfășurate, în 2023, la un spital privat din București s-au întâlnit săptămâna aceasta cu echipa medicală care s-a ocupat de ei.

Intervenţiile de chirurgie cardiovasculară pediatrică au inclus cazuri complexe, complicate. Operaţiile au fost realizate cu sprijinul unor echipe medicale internaţionale care au venit la București. 

Din aceste echipe medicale au făcut parte și dr. Mihai Chiloflischi și dr. Florin Ionescu. „În România, provocarea cea mai mare mi se pare diagnosticul la timp al acestor afecţiuni cardiace. Odată ce ele trec de perioada optimă de intervenţie, recuperarea este mult mai lungă”, a declarat pentru Viaţa Medicală dr. Florin Ionescu, medic specialist Cardiologie pediatrică la Sanador. 

Din punctul de vedere al medicului anestezist Mihai Chiloflischi, orice act medical care se adresează unui copil este o provocare – cu atât mai mult cu cât e vorba de un defect cardiac corectat chirurgical: „Acești copii trebuie trataţi cu foarte mare grijă. (...) Rolul anesteziei este să creeze un confort deosebit pentru cel care urmează să facă corecţia totală a unui astfel de defect cardiac; să facă inima și corpul copilului să nici nu știe că trec printr-o astfel de operaţie”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe