Newsflash
ACTUALITATE Știri

Bilanțul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din SCUB, pentru anul 2023

de Florentina Ionescu - ian. 8 2024
Bilanțul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din SCUB, pentru anul 2023

Reprezentanții Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Floreasca au explicat câte proceduri au avut loc anul trecut și cine s-a alăturat echipei.

Echipa condusă de prof. univ. dr. Habil. Horațiu Moldovan a încheiat anul 2023 cu un scurt bilanț, acesta fiind al treilea an împreună la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic de Urgență București (SCUB), numit și Spitalul Floreasca. Echipa și-a intensificat semnificativ activitatea, comparativ cu anul 2022, se arată pe pagina de Facebook „Chirurgie cardiovasculară Floreasca”. 

„Am realizat împreună un număr total de 726 de intervenții chirurgicale și proceduri intervenționale, majoritatea în Spitalul Clinic de Urgență București și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Grigore Alexandrescu», din București. Dintre acestea: 335 intervenții cu circulație extracorporală («pompe»), 181 de operații de chirurgie vasculară deschisă, 29 de proceduri endovasculare (TEVAR, EVAR, FEVAR), 87 de implantări de valvă aortică percutan (TAVI)”, arată sursa menționată. 

Paleta operatorie a fost completă: chirurgie cardiacă clasică, chirurgie cardiacă minimalinvazivă, chirugie vasculară majoră aortică, proceduri cardiostructurale și endovasculare, chirurgie pediatrică și, desigur, transplant cardiac. 

„Ca noutăți, am introdus anul acesta (2023 – n.red.) tratamentul endovascular al anevrismelor toracoabdominale folosind proteze fenestrate (FEVAR), tratamentul endovascular al anevrismelor aortice infrarenale cu anestezie locală și tratamentul intervențional al complicațiilor post TAVI, precum și prima inserție de MITRACLIP pentru insuficiența mitrală”, au precizat reprezentanții echipei. 

Tot în 2023 echipei Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din SCUB i s-au alăturat dr. Andrada Guță, medic specialist cardiolog, doctor în Medicină, și dr. Vlad Ichim, medic specialist chirurgie vasculară, asistent uiversitar și student doctorand la UMF „Carol Davila”. 

„În planul activității academice, am participat la cinci congrese internaționale și trei naționale în calitate de comunicatori  și kee note speaker, și am publicat împreună 17 articole în fluxul științific internațional, cotate ISI Web of Science. Ca o recunoaștere a întregii activități clinice și stiințifice, prof. univ. dr. Habil. Horațiu Moldovan a fost ales președinte al Asociației ROMTRANSPLANT și președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară.”

Mai multe imagini, aici: 

 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/ccvscub

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe