Newsflash
Știri

Spital din județul Cluj, dotat cu un RMN în valoare de 500.000 de lei

de Dorina Novac - ian. 26 2022
Spital din județul Cluj, dotat cu un RMN în valoare de 500.000 de lei

Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii, județul Cluj, va fi dotat cu un aparat de rezonanţă magnetică (RMN), în valoare de 500.000 de lei.

spital Cluj

„Forul administrativ județean a direcționat către Primăria municipiului Câmpia Turzii suma de 500.000 de lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit pe anul 2022, în vederea dotării unității sanitare din localitate cu un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN)”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Echipamentul de înaltă tehnologie va fi instalat și pus în funcțiune în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

„Investiţia este menită să contribuie în mod direct la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor şi la salvarea a numeroase vieţi omeneşti. Acest sprijin financiar este foarte util în contextul în care instituţia sanitară nu dispune de un RMN, iar pacienţii care necesită astfel de investigaţii amănunţite, de mare acurateţe, sunt transportaţi în alte spitale dotate cu asemenea aparatură”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe