Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Pacemaker de nouă generaţie

de Florentina Ionescu - sept. 8 2023
Pacemaker de nouă generaţie

Compania Biotronik a anunţat, în 29 august a.c., că a avut loc recent prima implantare din Statele Unite ale Americii a unui pacemaker de ultimă generaţie din portofoliul său.

Sistemul implantat se numește Amvia Edge și este un pacemaker diferit de modelele precedente. Procedura prin care micul aparat a fost implantat unui pacient a avut loc la Mount Sinai Medical Center, în Miami, Florida.

Acest nou dispozitiv are câteva beneficii importante. El are încorporat un senzor dedicat, intitulat „MRI Guard 24/7”. Senzorul recunoaște automat când pacientul pătrunde într-un câmp pentru scanarea cu rezonanţă magnetică nucleară, apoi convertește pacemakerul în modul IRM. După terminarea scanării pacientului prin IRM, Amvia Edge revine în mod automat la setările sale permanente. Potrivit companiei producătoare, o astfel de caracteristică elimină nevoia de a programa pacemakerul înainte sau după o scanare IRM a pacientului.


Notă autor:

https://www.massdevice.com/biotronik-first-us-implant-next-gen-pacemaker/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe