Newsflash
ACTUALITATE Știri

La Spitalul Elias va fi achiziționat un sistem ultramodern de imagistică prin rezonanță magnetică

de Florentina Ionescu - dec. 22 2023
La Spitalul Elias va fi achiziționat un sistem ultramodern de imagistică prin rezonanță magnetică

Recent a fost finanțată achiziționarea unui RMN ultramodern, în valoare de 23 milioane de lei, la Spitalul Elias.

Primăria Sectorului 1 continuă investițiile majore în sistemul de sănătate. Cea mai recentă achiziție pe care administrația locală a Sectorului 1 a finanțat-o la Spitalul Elias o reprezintă un sistem ultramodern de imagistică prin rezonanță magnetică 3,0 Testla, în valoare de 23,2 de milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Acest aparat performant este folosit în special pentru stabilirea conduitei terapeutice în cazul accidentelor vasculare cerebrale, afecțiuni ale aortei, precum și în cazul traumatismelor vertebro-medulare. 

Primăria Sectorului 1 mai menționează că, în acest an, a alocat pentru Spitalul Elias peste 39 de milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum și pentru finanțarea unor lucrări de renovare și reabilitare ale unor secții ale spitalului. 

„Nimic nu este mai important pentru o comunitate decât să beneficieze de spitale dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a răspunde în cel mai înalt grad nevoilor pacienților. Finanțările pe care le facem constant în spitalele din Sectorul 1 asigură un act medical de calitate și salvează vieți”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Anul acesta, primăria acestui sector a făcut investiții record în sistemul medical din această zonă administrativă. Edilul Clotilde Armand a aprobat recent o finanțare de peste 57 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație pentru alte două spitale din Capitală. Este vorba despre Spitalul Clinic „Sfânta Maria” (33,1 de milioane de lei) și Maternitatea Polizu (localizată în Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Dr. Alfred Rusescu”), cu 24 de milioane de lei.

La Spitalul „Sfânta Maria” această primărie anunță că va finanța achiziția de aparatură ultramodernă, cele mai importante fiind un robot chirurgical (11,4 milioane lei) și aparatul de rezonanță magnetică 3 Tesla (10,6 milioane lei). 

Iar la Maternitatea Polizu urmează să fie achiziționate cele mai performante modele de ecografe Doppler (14 bucăți pentru mai multe specialități medicale: oncologie, pediatrie, alergologie și imunologie, pentru medicină materno-fetală de cazuistică complexă etc.), 10 aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale nou-născuților, 10 ventilatoare non-invazive etc. Aceste ultime finanțări sunt realizate în baza unui protocol încheiat cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), se mai arată în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe