Newsflash
Știri

Doi tineri cu miocardită acută, diagnosticați la SCJU Arad

de Florentina Ionescu - iun. 16 2022
Doi tineri cu miocardită acută, diagnosticați la SCJU Arad

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au spus că doi tineri care s-au prezentat recent la UPU au fost diagnosticați cu miocardită acută.

Doi tineri de 22, respectiv 31 de ani, care s-au prezentat în Unitatea Primire Urgențe la SCJU Arad cu suspiciune de infarct miocardic au fost diagnosticați, cu ajutorul unor investigații imagistice - RMN cardiac, cu miocardită acută. 

miocardita tineri la scju arad

Este vorba despre o inflamație a mușchiului inimii care apare, de cele mai multe ori, în urma unei viroze respiratorii sau intestinale, fiind o patologie frecventă la tineri, însă deseori diagnosticată târziu, se arată pe pagina oficială a SCJU Arad.

„Datorită criteriilor imagistice, bine stabilite, de diagnostic al acestei afecțiuni, se pot evita manevre invazive precum biopsia miocardică în scop diagnostic. Astfel, după excluderea suspiciunii de infarct, celor doi pacienți li s-au efectuat investigații imagistice prin rezonanță magnetică nucleară – RMN cardiac, iar în urma acestora au fost diagnosticați cu miocardită în fază acută. De obicei, fără acest tip de investigații, această afecțiune cardiacă era depistată mult mai târziu, putând duce la prezența unor sechele minime dar și la insuficiență cardiacă cu necesar de transplant  cardiac, iar în cazul sportivilor de performanță chiar la moarte subită”, a explicat dr. Radu Lala, medic specialist cardiolog, cu competențe în RMN Cardiac.

După diagnosticare s-a putut stabili un tratament corect și eficient, pacienții fiind deja externați, cu recomandări de conduită terapeutică.

Miocardita poate debuta cu simptome precum – dureri în piept, palpitații, necesar de oxigen.

Investigațiile imagistice au fost efectuate de către dr. Radu Lala și tehnicienii de radiologie și imagistică medicală Geanina Bunaciu și Brutus Roman.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe