Newsflash
Știri

Primul program de studii internaționale universitare pentru asistenți medicali

de Florentina Ionescu - feb. 3 2020
Primul program de studii internaționale universitare pentru asistenți medicali

O academie de profil oferă primul program de studii universitare pentru asistenții medicali, cu diplomă de la o universitate internațională.

Recent, mai multe organizații de profil au fondat Academia Europeană pentru Asistenți Medicali. Cu această ocazie, inițiatorii au demarat o campanie națională pentru atragerea tinerilor către această profesie, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR). 

asistenta medicala

Printre fondatorii acestei academii se află Rețeaua de sănătate Regina Maria, Grupul Educativa și Universitatea Coventry. Acesta este primul program academic dedicat asistenților medicali, cu diplomă oferită de o facultate internațională, spun inițiatorii.

Astfel, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali (fondată în colaborare cu Universitatea Coventry din Marea Britanie) va oferi un program de licență de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist, care asigură absolvenților șansa unui job garantat în țara lor.

„Este o investiție în viitorul României și în acei tineri care vor o carieră într-o profesie vocațională, în cei care își doresc să devină lideri ai unor echipe medicale într-un sistem aflat în continuă creștere. Facultatea le va oferi tinerilor posibilitatea de a beneficia de dotări moderne, acces la training și resurse care imită în cel mai înalt grad situațiile de viață reală, punând la dispoziția studenților resursele materiale, umane și facilitățile necesare pentru o formare profesională de cea mai bună calitate“, a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Resurse academice pentru tineri

Începând din septembrie 2020, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali va oferi un program de licență de 3 ani, livrat de Universitatea Coventry în limba engleză. Programul este similar cu cel pe care îl urmează asistenții medicali din Marea Britanie. 

Academia Europeana pentru Asistenti Medicali

Studenții admiși în acest program beneficiază de îndrumarea profesorilor britanici de la Universitatea Coventry, recunoscută ca Gold Standard în 2019 în învățare și predare și universitatea a cărei facultate de asistenți medicali și moașe este considerată a treia din Marea Britanie.

„Angajamentul nostru este ca orice tânăr din România care se califică pentru admiterea în program să poată parcurge și finaliza studiile indiferent de situația financiară a familiei din care provine. În acest sens, venim în întâmpinarea viitorilor noștri studenți cu o paletă completă de soluții financiare, printre care: un program generos de burse de performanță și sociale, job part-time pe durata studiilor, program de creditare”, a explicat Alexandru Ghiță, președintele Grupului Educativa.

Prin intermediul Academiei Europene pentru Asistenți Medicali, mai spune acesta, tinerilor din România li se oferă acces nemijlocit la un program educațional care se distinge prin cel mai bun model de predare-învățare, facilități moderne de training, numeroase resurse academice și oportunități de practică. Toate acestea sunt armonizate cu cerințele instituției naționale de formare a asistenților, OAMGMAMR.

„Suntem bucuroși să ne alăturăm unui demers care urmărește să atragă o categorie nouă de tineri pentru a urma cariera de asistenți medicali, recunoscând astfel valoarea și importanța pe care această profesie o are în România și oriunde în lume. Susținem orice inițiativă care urmărește creșterea calității îngrijirilor de sănătate prin investiția în programe de formare profesională la standarde înalte“, a declarat Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com, PR

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe