Newsflash
OPINII

Cursuri de soft skills pentru asistenţi și moașe

de Adriana CÂRNU - feb. 9 2024
Cursuri de soft skills pentru asistenţi și moașe

Asistenţi medicali și moașe vor putea beneficia de cursuri gratuite pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare și nu numai, organizate de OAMGMAMR. Condiţiile de înscriere vor fi publicate pe site-ul instituţiei în luna martie.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) anunţă lansarea proiectului „Dezvoltarea abilităţilor personale și profesionale ale asistenţilor medicali și moașelor prin programe de formare soft skills”. 

Iniţiativa vizează dezvoltarea abilităţilor asistenţilor medicali și moașelor din întreaga ţară. Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea rolului-cheie al asistenţilor medicali și moașelor în furnizarea de îngrijiri medicale de calitate. În cadrul său se vor desfășura cursuri care urmăresc dezvoltarea abilităţilor de comunicare, lucrul în echipă și well-being.

Grupul-ţintă al proiectului este format din 960 de asistenţi medicali și moașe, selectaţi din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale ţării. Cursurile vor fi gratuite și creditate EMC, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a profesioniștilor din domeniul sănătăţii. În luna martie a.c, OAMGMAMR va publica pe website-ul său detalii despre procesul de înscriere și selecţie.

Continuare a proiectului de leadership din 2023

Proiectul este construit în continuarea programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directori de îngrijiri și asistenţi șefi, finalizat în 2023. În cadrul său, atelierele regionale și sesiunile online s-au bucurat de o participare activă și un interes deosebit din partea asistenţilor medicali. 

Aceștia au manifestat un interes crescut pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare eficientă, colaborare în echipă, precum și gestionare și rezilienţă psihoemoţională. Opţiunile lor au evidenţiat importanţa recunoscută a acestor competenţe în îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale și a relaţiei cu pacienţii. Acestea au reflectat nevoia actuală de adaptare și evoluţie în domeniul medical și au stat la baza noului proiect, demarat la 1 februarie a.c.

OAMGMAMR își asumă responsabilitatea de a fi un catalizator în evoluţia profesională a acestor specialiști, investind într-o educaţie medicală continuă de înaltă calitate. Prin implementarea acestui proiect, organizaţia reafirmă angajamentul său ferm faţă de îmbunătăţirea constantă a competenţelor asistenţilor medicali, contribuind astfel la creșterea standardelor în domeniul asistenţei medicale din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe