Newsflash
ACTUALITATE Știri

Cursul „Sindromul Lynch de la teorie la practică”, organizat cu sprijinul UMF „Carol Davila”

de Magdalena Tănăsescu - dec. 7 2023
 Cursul „Sindromul Lynch de la teorie la practică”, organizat cu sprijinul UMF „Carol Davila”

Cea de-a doua ediție a Cursului „Sindromul Lynch de la teorie la practică”, dedicat oncologiei, gastroenterologiei și ginecologiei, are loc joi, 7 decembrie și vineri, 8 decembrie.

Potrivit unei postări pe Facebook, cursul va încerca să realizeze o trecere în revistă a principalelor trăsături specifice în recunoașterea acestui diagnostic, a mijloacelor de screening precum și particularitățile terapeutice, atât din punct de vedere medical, cât și psihologic.


„Sesiunea din 7 decembrie, dedicată oncologiei și gastroenterologiei, va fi deschisă de prof. univ. dr. Silvia Sănduleanu, afiliată Universității din Maastricht, președinte onorific al SRSL și reprezentant al grupului internațional de cancere colorectale ereditare. De asemenea, vor fi aduse în atenţia publicului publicului numeroase alte cazuri clinice provocatoare – cancere mamare asociate sindrom Lynch; cancer ovarian simultan cu o sarcina în evoluție etc.”, se menționează în postare.


Invitații internaționali vor vorbi despre cea mai recentă clasificare moleculară a cancerelor ginecologice și impactul terapeutic pentru pacientele cu sindrom Lynch. 

Pentru că subiectul comportă numeroase discuții, considerând că pacientele au cel mai frecvent vârste fertile, vor fi aduse în atenție condiții de prezervare a fertilității precum și opțiuni de procreare. Menopauza precoce, cancerele endocrinologice și cele urologice asociate Sindromului Lynch vor fi și ele discutate de către profesioniști ai specialităților menționate”, se mai spune în postare.

Nu în ultimul rând, în cadrul cursului se va discuta despre complicațiile cardiovasculare ale pacienților cu Sindrom Lynch, precum și de imagistica hibridă în acest context. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe