Newsflash
ACTUALITATE Știri

Colectivul de asistenți medicali de la Spitalul Militar Central, premiat de ARPID

de Florentina Ionescu - ian. 10 2024
Colectivul de asistenți medicali de la Spitalul Militar Central, premiat de ARPID

Colectivul de asistenți medicali din Secția Clinică Medicină Internă II a Spitalului Militar Central a primit o diplomă de excelență de la ARPID pentru anul 2023.

La finalul anului 2023, Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare (ARPID) a dorit să-și exprime recunoștința față de un grup de eroi adesea în umbră, dar cu un impact extraordinar - asistenții medicali, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. 

Recunoașterea muncii extraordinare 

„Atunci când mulțumim pentru îngrijire și dedicare în domeniul medical, medicii sunt în centrul atenției. Însă, vrem să subliniem rolul esențial pe care voi, asistenții, îl aveți în sistemul de sănătate. Sunteți pilonii pe care se sprijină întreaga comunitate medicală, iar contribuția voastră nu poate fi niciodată subestimată. 

În toți acești ani plini de provocări, ați fost alături de fiecare pacient, oferind nu doar îngrijirea medicală necesară, ci și alinare și compasiune în momentele dificile. 

Cu acestă diplomă, ARPID vă recunoaște munca extraordinară și implicarea profundă în îmbunătățirea vieții celor afectați de imunodeficiențe primare. Sperăm că această mică recunoaștere reflectă gratitudinea noastră sinceră pentru toate eforturile depuse și că veți primi lumina și recunoștința pe care le meritați cu prisosință”, au transmis reprezentanții ARPID. 

Ce sunt imunodeficiențele primare? 

Imunodeficiențele primare sunt boli rare care apar ca urmare a unui defect genetic la nivelul sistemului imun. Cel mai adesea aceste boli se exprimă ca infecții „comune”. Dar, spre deosebire de infecțiile care apar la persoanele imunocompetente, cele ale bolnavului cu imunodeficiență sunt recurente, cu durata mai mare și severitate crescută, uneori neresponsive la tratamentul corect instituit, putând conduce chiar la deces, arată sursa menționată. 

Există peste 350 de tipuri de imunodeficiențe primare, afectând pretutindeni în lume peste 6 milioane de persoane. Aceste tipuri de boli sunt diferite și de aceea fiecare bolnav necesită o abordare personalizată.

Abordarea trebuie să fie focusată pe nevoile sale specifice, în concordanță cu expresivitatea bolii, severitatea ei, complicațiile prezente, nevoi adaptate la programul de viață al bolnavului și familiei sale, astfel încât calitatea vieții să fie cât mai puțin afectată. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe