Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 23.000 de persoane imunizate la Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediția a doua

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 31 mai 2021, ora 10:18

Un număr de 23.291 de persoane s-au vaccinat în total în cadrul Maratonului Vaccinării București, ediția a II-a, care s-a desfășurat în perioada 28-31 mai, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională a României.

Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a, și-a deschis porțile vineri, 28 mai, la ora 16:00 și s-a încheiat luni, 31 mai, la ora 08:00.

maratonul vaccinarii, editia a II-a
Sursă imagine: Ro Vaccinare

„Potrivit datelor finale, în ambele centre de vaccinare s-au imunizat cu ser Pfizer – BioNTech 20.909 persoane. Dintre aceștia, cu prima doză au fost vaccinate 2.128 de persoane”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, au ales să se vaccineze cu ser Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, un număr de 2.382 de persoane.

Sala Palatului:

  • Pfizer - BioNTech – 12.784 persoane
  • Johnson&Johnson – 1.528 persoane

Total – 14.312 persoane

Biblioteca Națională a României:     

  • Pfizer – BioNTech – 8.125 persoane
  • Johnson&Johnson – 854 persoane

Total – 8.979 persoane

„Numărul mare de persoane vaccinate arată faptul că am realizat și dus la bun sfârșit un proiect important. Nu ne-am propus să doborâm recorduri, ci să ne aducem contribuția, în cât mai mare măsură posibil, la întoarcerea la normalitate. Consider că prin acest Maraton al Vaccinării, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a arătat că nu este numai un for de educație, ci și o instituție care implicată în viața societății și comunității”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a a fost organizat de UMF „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu: CMMB, OAMGMAMR – filiala Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul ASSMB, al CNCAV și al SRATI.

Etichete: Maratonul Vaccinarii Pfizer- BioNTech Johnson&Johnson persoane vaccinate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.