Newsflash
Internaționale

Varianta Omicron, prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia

de Dorina Novac - ian. 31 2022
Varianta Omicron, prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia

Varianta Omicron este prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia, în timp ce varianta Delta în doar 4,2% din cazuri.

Rezultatele au fost înregistrate la 17 ianuarie, după analizarea a 2.486 de mostre pozitive de COVID-19 din 124 de laboratoare din întreaga Italie, au informat, vineri, Institutul Superior al Sănătăţii (ISS) şi Ministerul Sănătăţii din această ţară, scrie Agerpres.

omicron

Răspândirea variantei Omicron, care variază între 83% şi 100% în funcţie de regiune, a crescut încontinuu în Italia, în contextul în care prezenţa acestei variante se regăsea în 80,75% din toate cazurile pozitive la începutul lunii ianuarie.

Potrivit sursei citate, Italia a vaccinat 90,44% din întreaga populaţie cu vârsta de peste 12 ani cu cel puţin o doză, iar 87,34% din italieni sunt vaccinaţi cu schema completă.

Doza booster a fost administrată unui număr de 49,7 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 88,44% dintre persoanele eligibile pentru primirea acestei doze. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe