Newsflash
Știri

Mesajul ministrului Sănătății după incendiul de la „Matei Balș”

de Florentina Ionescu - ian. 29 2021
Mesajul ministrului Sănătății după incendiul de la „Matei Balș”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a transmis un mesaj amplu, ca urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

El a publicat mesajul pe o rețea de socializare, amintind că prioritatea sa, ca ministru al Sănătății, și a echipei sale a fost de a se asigura că toți cei transferați de la Institutul Matei Balș beneficiază de asistența medicală necesară și tratament corespunzător.

vlad voiculescu conferinta

„O durere imensă asupra noastră astăzi, o nouă tragedie ce s-a întâmplat din nou într-un spital din România. Sunt și suntem alături de pacienții și familiile celor internați la Matei Balș. Transmitem condoleanțele noastre familiilor îndoliate și vom pune în discuție modul în care guvernul poate veni în ajutorul acestora”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa oficială.

Toată echipa ministrului Vlad Voiculescu este în legătură directă cu cadrele medicale din unitățile sanitare unde au fost transferați pacienții.

El a subliniat că a desemnat deja un Secretar de Stat care, împreună cu DSU, va ține legătura cu spitalele și cu familiile pacienților mutați de la „Matei Balș”:

„Prioritatea mea ca ministru al Sănătății și a echipei mele a fost de a cunoaște starea pacienților care au fost afectați de acest incendiu și de a ne asigura că toți cei transferați de la Institutul Matei Balș și cei care au rămas în unitatea sanitară beneficiază de asistența medicală necesară și tratament corespunzător”.

În plus, Vlad Voiculescu a reamintit că numerele puse la dispoziție pentru aparținătorii pacienților afectați de incendiul de la „Matei Balș” sunt 021.206.9398 și 021.264.8515.

Anchetă demarată de Corpul de Control al MS

Institutul Matei Balș este unul dintre spitalele care au beneficiat de o finanțare robustă în ultimii ani, a scris Vlad Voiculescu:

„Până să vorbim despre sistemul de sănătate în ansamblu, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat aici în această noapte. Există responsabilități și responsabili. O anchetă a fost deja demarată, atât de Poliție, cât și de Corpul de Control al Premierului și cel al Ministrului Sănătății”.

Din păcate, a amintit ministrul Sănătății, nu suntem la primul incendiu într-un spital din România:

„Realitatea este că majoritatea covârșitoare a spitalelor noastre sunt pur și simplu rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente care au dus la un lung șir de improvizații făcute de personal tehnic puțin și prost plătit. Avem nevoie de crearea condițiilor pentru a aduce și a păstra în sistem profesioniști - în spitale, la nivelul direcțiilor de sănătate publică și la nivel central în Ministerul Sănătății astfel încât investițiile să fie făcute la timp și cu cap, în interesul pacienților”, a conchis ministrul Vlad Voiculescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe