Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ministrul Rafila: „Nu cred că în sănătate va fi vorba despre o grevă”

de Florentina Ionescu - mai 31 2023
Ministrul Rafila: „Nu cred că în sănătate va fi vorba despre o grevă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat astăzi că nu crede că în sănătate va fi o grevă aşa cum se întâmplă în sistemul de educaţie.

Alexandru Rafila a dat asigurări că discrepanţele salariale între categoriile de personal vor fi rezolvate, „dar nu toate acum”, scrie AGERPRES

„O să avem o nouă lege a salarizării. Şi acesta este un lucru care s-a discutat ieri, eliminarea unor discrepanţe care există în actuala lege a salarizării care face ca, de exemplu, un asistent medical să aibă venituri care îl aduc foarte aproape de alte categorii care au în mod evident responsabilităţi mult mai mici în actul medical. (...) Nu cred că în sănătate va fi vorba despre o grevă, nu ne dorim aşa ceva”, a declarat ministrul Sănătății. 

Tot el a spus astăzi că în noua lege a salarizării va exista o reaşezare care să aducă asistenţii medicali în primul rând în poziţia lor. 

„Va exista o revendicare salarială care va fi îndeplinită. Va elimina o anumită discrepanţă care există între cei din personalul auxiliar, care au ajuns în celebra Anexă 2 şi care au ajuns la maximul salarizării, şi anumite categorii care nu au primit încă aceste sporuri. Această discrepanţă va fi realizată în perioada imediat următoare”.

Alexandru Rafila a mai spus că a avut discuţii atât cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, cât şi cu cei ai Solidarităţii Sanitare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe