Newsflash
Știri

Patru asistente medicale au primit premiile Dr. Mózes Carol

de Dorina Novac - mai 15 2023
Patru asistente medicale au primit premiile Dr. Mózes Carol

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au înmânat, la Oradea, premiile Dr. Mózes Carol asistenților medicali din Bihor și Satu Mare.

„Azi, 13 mai 2023, în prezența ministrului Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a ministrului Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a viceprimarului municipiului Oradea, Antonia Nica, a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, dr. Gheorghe Carp, a fiului renumitului medic orădean dr. Mózes Carol, Mózes Gabor, sosit din Israel, precum şi a reprezentanţilor instituţiilor sanitare din Oradea a fost înmânat premiul Dr. Mózes Carol asistenţilor medicali din Bihor și Satu Mare”, se arată într-un comunicat de presă.

Premiul, care poartă numele doctorului Mózes Carol, fondatorul Şcolii Tehnice Sanitare din Oradea, cetăţean de onoare al municipiului, are ca semnificaţie recunoaşterea muncii asistenţilor medicali.

Instituit de Cseke Attila şi administrat de Fundaţia Partium, premiul este înmânat anual, din 2011, pentru întreaga activitate în domeniul sănătății, iar plachetele comemorative sunt înmânate unor asistenţi medicali care au obţinut  în această regiune a țării rezultate deosebite în munca de îngrijire a bolnavilor.

Citește și: Mesajul ministrului Rafila de Ziua Internațională a Asistenților Medicali

În acest an premiile Dr. Mózes Carol au fost decernate următoarelor cadre medicale din sistemul medical: Mariana Marian de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Santa Enikő, de la Spitalul „Dr. Pop Mircea” Marghita, Fora Daniela, de la Spitalul Orășenesc Aleșd și Csirak Emilia de la Spitalul Clinic de Urgență Bihor.  

Evenimentul a fost organizat de către Fundația pentru Sănătate Bihor, în parteneriat cu Fundația Partium și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) - filiala Bihor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Consiliului Județean Bihor.

La deschiderea evenimentului, ministrul Cseke Attila a menționat că, la fel ca în celelalte zece ediții din anii anteriori, au încercat să premieze pe „cei mai buni dintre cei mai buni”.

„Sistemul medical este unic într-un fel, aici un simplu mulțumesc spus din suflet din partea unui pacient sau a familiei pacienților datorează mult mai mult decât la orice specialitate. Dumneavoastră sunteți cei care onorați și sunteți discipolii merituoși ai doctorului Mózes Carol. Eu cred că mesajul cel mai important al acestui premiu, precum și al edițiilor, anterioare este că fiecare dintre noi are capaciatatea de a crea, de a făuri de a lăsa ceva în urmă în domeniul în care activează, în mare sau mai mică măsură fiecare dintre noi suntem capabili să fim cei mai buni în domeniul în care lucrăm”, a declarat Cseke Attila.

Și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, și-a exprimat bucuria de a se afla din nou la Oradea cu ocazia decernării premiilor Dr. Mózes Carol și a atras atenția asupra importanței meseriei de medic și asistent medical.

„Dumneavoastră aveți o meserie care înseamnă devotament, responsabilitate și profesionalism, iar partea care ține de profesionalism într-un fel o aniversăm astăzi deoacere există creator de școală medicală, domnul Mózes Carol este un creator de școală medicală, iar dumneavoastră și pacienții sunt beneficiarii acestuia. Consider că este extrem de importantă empatia, iar asistenții medicali sunt cei care pot să transmită cel mai bine compasiunea, empatia cu încredere paciențiilor, iar Dvs. cu toate că învățati acestia, trebuie să fiți și dotați sufletește și marea majoritate asistenților medicali dobândesc această calitate. Îi felicit pe toți cei nominalizați de către Fundația pentru Sănătate Bihor, cu premiul Dr. Mózes Carol, precum și pe toți cei care au sărbătorit în zilele acestea Ziua Internațională a Asistențului Medical”, a spus Alexandru Rafila.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe