Newsflash
ACTUALITATE Știri

Un spital de dermatologie din Săftica a făcut tranziția la energie verde

de Florentina Ionescu - iul. 25 2024
Un spital de dermatologie din Săftica a făcut tranziția la energie verde

Consumul de energie în acest spital este asigurat în totalitate de parcul fotovoltaic, iar 50% din flota auto cuprinde autoturisme electrice.

Spitalul de Dermatologie-Venerologie Bioderm Hospital din Săftica (Balotești, jud. Ilfov), inaugurat în luna martie a acestui an, a anunțat finalizarea tranziției la energie verde. 

Consumul intern al unității este asigurat în proporție de 100% de parcul fotovoltaic propriu, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. De asemenea, parcul auto al acestui spital are în componență în proporție de 50% autoturisme electrice, alimentate tot din parcul fotovoltaic. 

Parcul spitalului cuprinde 242 de panouri fotovoltaice care produc aproximativ 100kwh (96,8). Consumul propriu este acoperit 100%, suplimentul injectându-se în rețeaua națională (prosumator), după încărcarea bateriilor de stocare. Spitalul deține, de asemenea, ca back-up, un generator de mare putere pentru curent electric.

„Privim mereu spre viitor, așa că pe lângă tehnologie de ultimă generație și servicii la nivel de excelență, suntem preocupați de sustenabilitate și responsabilitatea față de mediul înconjurător, prin acțiuni concrete. În prezent, Spitalul Bioderm este 100% verde din punct de vedere al eficienței energetice, lucru care se traduce atât prin beneficii asupra mediului înconjurător, cât și pentru pacienți, ca urmare a investițiilor pe care le vom putea face din economiile realizate. Eficientizarea energetică a spitalelor din România este un proiect major, salutăm orice inițiativă a statului în acastă direcție”, a declarat dr. Claudia Sprâncenatu, CEO al spitalului. 

Discuții despre potențiale proiecte energetice, dezvoltate în cadrul unor parteneriate public-private pentru realizarea unui sistem integrat de eficientizare energetică a spitalelor din România au fost purtate în Emiratele Arabe Unite de secretarul de stat în cadrul Alexandru Rogobete. Parteneriatul s-ar putea ridica la un milliard de euro pentru o perioadă de 10 ani, conform declarațiilor transmise de presă. 

Tehnologia de ultimă generație face echipă cu experiența medicilor 

Spitalul menționat dispune de tehnologie de ultimă generație în prevenția cancerului de piele, inclusiv dermatoscopie bazată pe inteligență artificială (AI), peste 20 de lasere cu utilizări diferite în dermatologie și estetică, 32 de paturi, ambulatoriu de medicină internă și recuperare, un bloc operator modern, o unitate modernă de fototerapie destinată tratării a multiple afecțiuni dermatologice, precum și cu indicații în estetică, plus 32 de locuri de parcare. 

Spitalul are o echipă de peste 30 de medici cu o vastă experiență, una din cele mai sudate echipe din dermatologia românescă. 

Pacienții asigurați în sistemul public de sănătate din toată țara pot beneficia de consultații de specialitate, dermatoscopie și intervenții decontate în baza unei trimiteri în cadrul acestui spital. Serviciile pot fi accesate și în baza asigurărilor private, având în parteneriate cu majoritatea companiilor mari de asigurări. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe