Newsflash
Știri

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași a vizitat Ministerul Sănătății

de Florentina Ionescu - mar. 10 2023
Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași a vizitat Ministerul Sănătății

Prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” din Iași, a făcut recent o vizită la sediul Ministerului Sănătății.

„M-a bucurat vizita la sediul Ministerului Sănătății a managerului Institutului de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu» Iași, domnul profesor Grigore Tinică. Ne dorim să realizăm la Iași o nouă casă pentru Institutul de Boli Cardiovasculare, care să răspundă nevoilor pacienților din Moldova și care să completeze noua infrastructură în Sănătate pe care o realizează la Iași Ministerul Sănătății”, a mărturisit ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe o rețea socială.

alexandru rafila si Grigore Tinica

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că stadiul avansat al proiectării Spitalului Regional de la Iași dă speranțe autorităților că în acest an va începe și construcția propriu-zisă.

„Domnul profesor Tinică a apreciat susținerea permanentă a Ministerului Sănătății pentru accesul la resurse financiare pentru construirea unui nou Institut de Boli Cardiovasculare la Iași, Miroslava, din fonduri de la Banca Europeană de Investiții sau din Programul Operațional Sănătate”, a subliniat prof. dr. Alexandru Rafila.

alexandru rafila si Grigore Tinica2

Un parteneriat real cu autoritățile ieșene

Dimensionarea corectă, controlul costurilor și transparența procedurilor în proiectare și în construcție sunt esențiale pentru reușita proiectului pentru Moldova, a amintit ministrul Sănătății: 

„Ne dorim un parteneriat real cu autoritățile locale ieșene, în folosul pacienților din regiunea Moldovei. Respingem tentativele de politizare a proiectului noului Institut de Boli Cardiovasculare și îi chemăm alături pentru realizarea lui pe toți oamenii de bună credință din administrația și instituțiile ieșene.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe