Newsflash
Știri

Directorul ECDC, întâlniri cu oficialii români din sănătate

de Dorina Novac - dec. 12 2022
Directorul ECDC, întâlniri cu oficialii români din sănătate

Directorul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor s-a aflat în România, unde a avut întâlniri cu oficialii din sănătate.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății și conf. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat, au avut o întrevedere cu dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

ECDC

La discuții a mai participat și dr. Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică.

Citește și: Proiect ECDC pentru îmbunătățirea supravegherii „în timp real” a bolilor

„Au fost abordate teme de interes privind sănătatea publică care vizează prevenirea, depistarea și controlul bolilor transmisibile în țara noastră, consolidarea cooperării dintre România și ECDC, precum și actualizarea mandatului Centrului European”, transmite Ministerul Sănătății.

De asemenea, s-a avut în vedere identificarea de oportunități de colaborare pentru eficientizarea modalităţilor de limitare a răspândirii epidemilor și a bolilor prevenibile prin vaccinare și pregătirea răspunsului în cazul unor crize de sănătate publică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe