Newsflash
ACTUALITATE Știri

Alexandru Rafila a vizitat noul sediu al Biroului de țară al OMS în România

de Florentina Ionescu - iun. 28 2023
Alexandru Rafila a vizitat noul sediu al Biroului de țară al OMS în România

Reprezentanții OMS din România au întâmpinat ieri o echipă ministerială, condusă de prof. dr. Alexandru Rafila.

Ieri, dr. Caroline Clarinval, reprezentantul OMS și echipa OMS care oferă asistență tehnică pentru implementarea componentelor de sănătate și digitalizare ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNNR) pentru România au întâmpinat echipa ministerială, condusă de Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila la noul sediu al Biroului de țară al OMS în România. 

Ministrului Sănătății i s-au alăturat Secretarul de Stat dr. Alexandru Rogobete, Consilierul dr. Teodor Cristian Blidaru și Consilierul dr. Dragos Garofil, se arată pe o rețea socială. Întâlnirea fost centrată pe cele mai recente evoluții în activitatea OMS de sprijinire a implementării PNRR în România pentru: 

  • Calitatea îngrijirii, 
  • Forța de muncă în domeniul sănătății, 
  • Digitalizarea în domeniul sănătății. 

Împreună, OMS și Ministerul Sănătății colaborează pentru a aborda provocările-cheie din sistemul de sănătate. Reformele și investițiile din cadrul PNNR privind sănătatea și digitalizarea au ca scop consolidarea rezilienței sistemului de sănătate național prin creșterea nivelului de acces, siguranță, calitate și funcționalitate a serviciilor medicale și a infrastructurii în domeniul sănătății, se arată în postarea publicată pe pagina World Health Organization Office for Romania. 

„Continuăm colaborarea strânsă cu Ministerul Sănătăţii pentru a sprijini sistemul de sănătate din România!”, au transmis reprezentanții OMS. 

Mai multe imagini: 

 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/OMSRomania/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe