Newsflash
ACTUALITATE Știri

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare

de Magdalena Tănăsescu - apr. 29 2024
Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare

Printr-o sentinţă pronunţată de Tribunalul Cluj, fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Decizia instanţei clujene poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare. 

„În baza art. 396 alin. (2) C.proc.pen., cu reţinerea art. 36 alin. (1) C.pen., condamnă inculpata P.S., la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale)”, se arată în soluţia instanţei clujene, citată de Agerpres.

De asemenea, Sorinei Pintea i se interzice exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţi publice. În plus, instanţa a decis confiscarea sumei de 10.000 de euro de la fostul ministru al Sănătăţii.

„Instanţa dispune luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 10.000 de euro...de la Pintea Sorina şi menţine măsura asigurătorie (sechestrul asigurător) instituită prin ordonanţa din data de 19.03.2020 emisă în dosarul penal nr. 105/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura centrală, asupra imobilelor aparţinând inculpatei S.P.”, se menționează în documentul instanței de judecată. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe