Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Institutul Clinic Fundeni va avea din toamnă aparatură medicală de top

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 24 iunie 2020, ora 12:55

Guvernul României a alocat Institutului Clinic Fundeni o sumă de la bugetul de stat pentru dezvoltarea şi upgradarea imagisticii medicale din cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie.

Astfel, Institutul Clinic Fundeni (ICF) va avea, din toamnă, un Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională de top. Este vorba de reabilitarea şi dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a unităţii medicale. 

laborator radiologie imagistica

Citește și: Bani de la bugetul de stat pentru Institutul Clinic Fundeni 

Prin Ministerul Sănătăţii, Guvernul a alocat Institutului Clinic Fundeni suma de 60.631 mii lei de la bugetul de stat, sumă folosită pentru upgradarea imagisticii medicale din ICF. 

Aparate necesare 

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei medicale, remis redacției, durata de execuție a proiectului investiției este de 4 luni.

Prin proiect se doreşte achiziţionarea a două computere tomografe multislice din gama de vârf (de 128 si, respectiv, de 256 de coroane de detectori) care să asigure 24/24 de ore accesul urgenţelor, un aparat de rezonanţă magnetică cu intensitatea câmpului de 3 T, cu softuri dedicate pentru explorarile neuro, vasculare, whole body, abdomino-pelvine, onco, pediatrice, precum şi dotarea cu un angiograf biplan pentru procedurile radiologice minim invazive ale pacienţilor cu patologie în principal neurovasculară.

De asemenea, pentru radiologie sunt necesare două ecografe performante, unul pentru segmentul pediatric şi altul pentru adulţi, în asociere cu două aparate de radiologie convenţională cu post de grafie şi scopie dintre care unul pentru pacienţii pediatrici şi altul pentru adulţi (aparatura existentă datând din anii 2000-2001).

În acest proiect sunt incluse şi două ecografe care vor aparţine Clinicii de Neurologie din ICF pentru pacienţii cu suspiciune clinică de accident vascular cerebral, dintre care unul fix şi altul portabil, cu rol în evaluarea vaselor latero-cervicale în suspiciunea de ocluzie stenoză stânsă arterială şi de Doppler transcranian. 

„Achiziţionarea unei aparaturi performante, coroborată cu asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţii medicale este primordială pentru creşterea calităţii actului medical, conform cerinţelor impuse de managementul calităţii în domeniul sanitar, dar şi de provocările majore la care este supus continuu personalul medico-sanitar şi implicit pacienţii în contextul situaţiilor medicale grave ce pot apărea , aşa cum a fost, spre exemplu, pandemia SARS-COV-2”, a explicat managerul ICF, conf dr Anca Coliţă.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: Institutului Clinic Fundeni institutul clinic fundeni aparatura medicala aparatura de radiologie buget

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC