Newsflash
Știri

Un nou transplant hepatic pediatric, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

de Dorina Novac - apr. 5 2023
Un nou transplant hepatic pediatric, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” s-a efectuat, în data de 30 martie, un alt transplant hepatic la un pacient de 14 ani, ficatul fiind prelevat de la donator viu.

Intervenția a fost realizată de o echipă mixtă de chirurgi și anesteziști de la Institutul Clinic Fundeni și din clinica de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

transplant hepatic

„Echipa de chirurgie de la Institutul Clinic Fundeni a fost formată din prof. univ. dr. Vlad Brașoveanu și dr. Doina Hrehoret, iar echipa de chirurgie de la Spitalul «Grigore Alexandrescu» a fost coordonată de conf. univ. dr. Laura Balanescu, împreună cu dr. Adrian Cimpeanu și dr. Andreea Moga”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Primul sistem informatic destinat gestionării pacienților, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Echipa de anestezie a fost formată din dr. Fota Ruxandra și de dr. Florin Rusu, șef de secție Anestezie și Terapie Intensivă SCUC „Grigore Alexandrescu”, împreună cu dr. Alexandru Baetu și dr. Diana Popa.

În prezent, pacientul în vârstă de 14 ani se află în secția de terapie intensivă, este stabil, detubat, cu analize în limite normale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe