Newsflash
Știri

Două dispensare rurale din Mureș, dotate cu aparatură și ambulanță

de L. Budin - apr. 19 2024
Două dispensare rurale din Mureș, dotate cu aparatură și ambulanță

Două dispensare rurale din judeţul Mureş au fost dotate cu aparatură medicală modernă, prin proiectul „Sate Sănătoase” - finanţat cu fonduri nerambursabile norvegiene.

Prin același proiect, a fost achiziţionată şi o ambulanţă pentru comuna Beica de Jos.

În cadrul proiectului coordonat de Ministerul Sănătăţii şi primăria comunei Beica de Jos, în parteneriat cu Asociaţia Divers şi Asociaţia Bente AID, a cărui finanțare se ridică la peste 820.000 de euro, au fost realizate şi un model de implementare a serviciilor medicale şi de educaţie preventivă la sate, precum şi un ghid de bune practici privind arhitectura centrelor medicale pentru comunităţile rurale, informează Agerpres.

Primarul comunei Beica de Jos, Maria Moldovan, a declarat că peste 2.000 de persoane vulnerabile din 11 sate din judeţul Mureş au beneficiat de servicii medicale şi preventive, de reabilitarea şi de dotarea cu aparatură medicală modernă a două dispensare, în cadrul proiectului „Sate Sănătoase”, finanţat în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european”.

Am achiziționat o salvare nouă, care rămâne pentru comuna Beica de Jos. Avem două ecografe, două EKG-uri, urmează să vină scaunul de stomatologie. Am dotat un dispensar medical în localitatea Căcuciu, unde avem un cabinet de ginecologie dotat cu ecograf, cu scaun, cu tot ce trebuie şi un cabinet de medic de familie (...) În continuare căutăm medici specialişti ca să folosim aparatele”, a declarat Maria Moldovan.

Managerul de proiect, Mircea Nechiti, a arătat că proiectul este implementat în proporţie de 95%, urmând să mai vină câteva echipamente pentru finalizarea dotării cabinetelor medicale.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Dumitrița Gliga

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe