Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ministerul Sănătății a alocat de urgență 150 de milioane de lei spitalelor din România

de Magdalena Tănăsescu - oct. 10 2023
Ministerul Sănătății a alocat de urgență 150 de milioane de lei spitalelor din România

Bugetul acțiunilor prioritare a fost a suplimentat de Ministerul Sănătății cu suma de 150 de milioane de lei, pentru ultimul trimestru din 2023.

Potrivit unui comunicat remis redacției, prin acest program se finanțează, direct din bugetul Ministerului Sănătății, cele mai critice cazuri din spitalele de urgență. 

 

„Asigurarea finanțării în cadrul acțiunilor prioritare derulate de Ministerul Sănătății, în zonele critice ale spitalelor de urgență - cum sunt ATI, Trauma, Arși Gravi, AVC și Infarct miocardic acut - reprezintă o prioritate, în condițiile în care întârzie avizarea de către CNAS a finanțării suplimentare pentru spitalele publice. Este esențială găsirea cât mai rapidă a unei soluții care să asigure funcționarea corespunzătoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate și gratuite către farmacii și funcționarea programelor de sănătate, care sunt gestionate de CNAS”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

 

În acest an, finanțarea pentru acțiunile prioritare a crescut la 400 de milioane de lei, cu circa 60% mai mult față de anul 2021. Programul este dedicat pacienților critici de anestezie terapie intensivă, neonatologie, traumă, arși, respectiv, pacienților cu accident vascular cerebral și infarct miocardic acut.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe