Newsflash
Știri

Bani de la bugetul de stat pentru Institutul Clinic Fundeni

de Florentina Ionescu - apr. 10 2020
Bani de la bugetul de stat pentru Institutul Clinic Fundeni

Guvernul României a alocat pentru Institutul Clinic Fundeni o sumă de la bugetul de stat, pentru imagistica medicală din laboratorul de radiologie al unității medicale.

Recent, Guvernul României a aprobat o hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională din cadrul Institutului Clinic Fundeni”, potrivit unui comunicat de presă de la Ministerul Sănătății (MS).

imagistica fundeni

Conform acestui document, Guvernul a alocat, prin MS, Institutului Clinic Fundeni suma de 60.631 mii lei (peste 60 de milioane de lei) de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea și upgradarea imagisticii medicale din cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie.

Durata de execuție a proiectului investiției este de 4 luni, conform sursei citate.

Potrivit detaliilor oferite de ministrului Sănătății, laboratorul de radiologie, imagistică medicală și radiologie intervențională din Institutul Clinic Fundeni va fi dotat cu nouă componente de aparatură medicală. Acestea vor forma Sistemul integrat de radiologie și imagistică.

„Prin această investiție urmărim realizarea procedurilor de  radiologie de urgență la standarde înalte 24/24 ore prin dezvoltarea unei medicine preventive, predictive și personalizate pentru patologiile cronice, dezvoltarea/diversificarea și validarea terapiilor din radiologia intervențională minim invazivă, dezvoltarea și integrarea inteligenței artificiale în diagnostic și urmărirea pacientului”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe