Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ghid pentru medicii de familie: consultația la distanță a pacientului cu COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 14 iulie 2020, ora 12:50

Societatea Națională de Medicina Familiei a constatat că pacienții infectați cu SARS-CoV-2 au nevoie de îngrijiri la domiciliu, prin consultații la distanță. În acest sens, a fost publicat un ghid.

Societatea Națională de Medicina Familiei ( SNMF) arată că membrii săi au tradus și adaptat recomandările de urmărire la domiciliu a pacientului cu COVID-19, care au fost publicate de Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța.

femeie tuse covid medicina de familie monitorizare acasa
Tusea, unul dintre simptomele COVID-19

„În contextul epidemiologic și legislativ actual constatăm că este nevoie să îngrijim la domiciliu, prin consultație la distanță, pacienți infectați cu SARS-CoV-2, fie bolnavi fie asimptomatici. La începutul epidemiei v-am transmis informații despre modele de consultații la distanță pentru această patologie. Acum, SNMF a restructurat documentele preluate de la colegii noștri din Franța și vă pune la dispoziție două instrumente care vă pot face practica mai ușoară”, se arată pe pagina oficială a SNMF, alături de un document în format PDF pentru medicii de familie.

Aceste documente sunt pentru evaluarea inițială și urmărirea evoluției bolii, prin teleconsultație. Documentele cuprind chestionare specifice care reduc riscul de a pierde aspecte importante în timpul interacțiunii la distanță cu pacientul.

„Conștienți că pentru noi, medicii de familie, munca este din ce în ce mai grea și mai riscantă, vă propunem să stăm aproape și, cu solidaritate și colegialitate, să schimbăm informații și păreri, pentru a trece cu bine de epidemie și cu riscuri minime de acuzații de malpraxis”, se arată în postarea semnată de Biroul Executiv al SNMF.

Documentele la care face referire Biroul Executiv al SNMF pot fi descărcate accesând link-urile de aici (documentul despre Managementul pacienților pozitivi SARS-CoV-2 la domiciliu – evaluare inițială) și cel de aici (documentul despre Managementul pacienților pozitivi SARS-CoV-2 la domiciliu – monitorizare).

Sursa foto: unsplash.com

Etichete: snmf societatea nationala de medicina familiei medicina de familie consultatii medicale la distanta pacienti cu COVID-19 pandemie de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.