Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicii de familie cer decidenților să găsească soluții pentru a asigura plata la timp a serviciilor medicale

de Florentina Ionescu - nov. 15 2023
Medicii de familie cer decidenților să găsească soluții pentru a asigura plata la timp a serviciilor medicale

Mai multe organizații patronale ale medicilor de familie din România transmit un mesaj decidenților, prin care le cer să deblocheze impasul create de greva angajaților caselor de asigurări de sănătate.

Într-un comunicat transmis redacției „Viața Medicală”, organizațiile patronale ale medicilor de familie din mai multe județe ale țării (Bihor; Bistrița-Năsăud; București-Ilfov; Cluj; Dâmbovița; Dolj; Galați; Gorj; Iași; Mureș; Sibiu; Timiș; Vâlcea; Vrancea) spun că „părțile implicate trebuie să colaboreze pentru a găsi soluții eficiente și sustenabile în vederea asigurării unui sistem de sănătate functional și echitabil, în rezolvarea problemelor caselor județene de asigurări”. 

 

Medicii de familie din țară se confruntă cu întârzieri substanțiale în procesul de compensare financiară din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest lucru afectează continuitatea serviciilor medicale oferite populației, cât și dificultăți pentru profesioniștii din domeniu. 

 

Semnatarii comunicatului de presă cer urgent decidenților „să acorde atenție acestei situații de criză și să găsească soluții immediate pentru a asigura plata corectă și la timp a serviciilor medicale prestate de medicii de familie”. 

 

Mai jos găsiți comunicatul de presă integral și semnatarii lui. 

 

AICI puteți citi integral comunicatul! 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe