Newsflash
Știri

FDA: testele rapide pot rata Omicron

de Dr. Mariana MINEA - dec. 29 2021
FDA: testele rapide pot rata Omicron

Reprezentanții Administrației pentru controlul Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite ale Americii au anunțat că testele rapide antigen pot avea o sensibilitate mai mică în depistarea variantei Omicron.

Ei au ajuns la această concluzie folosind probe cu virus viu prelevate de la persoane infectate, în combinație cu diferite teste antigen, fără să menționeze care anume.

Anterior, FDA și NIH (National Institues of Health) au realizat o altă analiză, în care au folosit virus inactivat termic.

„Depinde de antigenul pe care testul încearcă să îl detecteze. Dacă vizează nucleocapsida, ar trebui să fie mai bine, pentru că această proteină virală este mai bine conservată, adică ea a suferit mai puține mutații decât proteina spike”, a explicat Pablo Penaloza-MacMaster, de la catedra de microbiologie-immunologie a Northwestern University Feinberg School of Medicine.

FDA va continua evaluarea testelor rapide antigen și admite că analiza lor nu întrunește criteriile unui studiu clinic.

Testele rapide antigen sunt în general mai puțin sensibile în depistarea infecției COVID aflată la început, comparativ cu testele moleculare. Dacă o persoană obține rezultat negativ la testarea rapidă cu test antigen, dar crede că s-a expus virusului ori prezintă simptome de infecție, trebuie să apeleze și la un test molecular, RT-PCR.

CDC își menține regulile privind intrarea călătorilor în SUA – aceștia trebuie să prezinte un test viral realizat cu cel mult 24 de ore înaintea îmbarcării - fie RT-PCR, fie test rapid antigen, cu condiția ca testarea antigen să îndeplinească anumite condiții (vezi rubrica FAQ din regulile mai sus menționate).

Foto: pixabay.com


Notă autor:

https://www.politico.com/news/2021/12/28/fda-antigen-tests-reduced-sensitivity-omicron-526217
https://www.nbcchicago.com/news/local/can-at-home-covid-tests-detect-the-omicron-variant-heres-what-the-fda-and-researchers/2716174/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe