Newsflash
Internaționale

Boosterul specific Omicron ar putea creşte nivelul de protecţie

de Dorina Novac - iul. 4 2022
Boosterul specific Omicron ar putea creşte nivelul de protecţie

Vaccinurile anti-COVID modificate pentru a include varianta Omicron pot îmbunătăți nivelul de protecție atunci când sunt utilizate ca doză de rapel, au declarat, vineri, EMA și alte autorități de reglementare în domeniul sănătății la nivel mondial.

În urma unei întâlniri care a avut loc joi, 30 iunie, EMA a declarat că autoritățile de reglementare au convenit asupra principiilor esențiale pentru actualizarea vaccinurilor împotriva COVID-19, astfel încât acestea să răspundă variantelor emergente, scrie Reuters.

vaccinuri omicron

În timp ce vaccinurile existente împotriva coronavirusului continuă să ofere o bună protecție la riscul de spitalizare și deces, eficacitatea vaccinului a fost afectată pe măsură ce virusul a evoluat.

„Un rapel specific împotriva Omicron sau bivalent – adică un vaccin care include atât noua variantă, cât și cea originală de coronavirus – ar putea «crește și extinde» protecția”, se arată într-un comunicat al EMA.

Declarația se referă în mod specific la vaccinurile ARNm. Atât Pfizer, cât și Moderna au testat versiuni „readaptate” ale vaccinurilor lor pentru a include varianta Omicron.

Vaccinurile care includ alte variante, de exemplu varianta Beta, ar putea fi, de asemenea, luate în considerare pentru a fi utilizate ca doze de rapel dacă datele din studiile clinice demonstrează un nivel adecvat de neutralizare împotriva Omicron și a altor variante de îngrijorare, se arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe