Newsflash
Internaționale

Test COVID care detectează subvarianta Omicron BA.2.75, dezvoltat de Roche

de Dorina Novac - aug. 22 2022
Test COVID care detectează subvarianta Omicron BA.2.75, dezvoltat de Roche

Compania farmaceutică elveţiană Roche a anunţat că a dezvoltat pentru oamenii de ştiinţă în colaborare cu una dintre filialele sale, TIB Molbiol, un test COVID care detectează şi diferenţiază subvariantă Omicron BA.2.75.

BA.2.75 este o subvariantă asociată variantei Omicron şi este monitorizată cu atenţie atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cât şi de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, scrie Agerpres.

test covid

Ea nu a atins deocamdată nivelul unei variante îngrijorătoare, însă diferenţierea sa de BA.4 şi de BA.5 va permite o monitorizare îmbunătăţită şi îi va ajuta pe cercetători să înţeleagă mai bine felul în care această subvariantă virală se răspândeşte, au precizat reprezentanţii companiei Roche într-un comunicat.

Potrivit grupului farmaceutic elveţian, acest test – disponibil doar pentru cercetători – se adaugă gamei ample de teste COVID dezvoltate de Roche, care a lansat deja pe piaţă teste pentru depistarea subvariantelor recente BA.4 şi BA.5, precum şi pentru alte mutaţii prezente în varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe