Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CMR oferă consiliere celor care beneficiază de drepturi din legea 56/2020

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 24 noiembrie 2020, ora 10:03

Colegiul Medicilor din România a transmis o informare către Colegiile teritoriale în ceea ce privește legea nr. 56/2020, un act normativ pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

Biroul Executiv al Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România ( CMR) a analizat modalitatea de punere în aplicare și de respectare a drepturilor conferite de Legea nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

medici infectati

Astfel, au fost identificate situații concrete în care, beneficiari ai drepturilor prevăzute de Legea nr. 56/2020 - urmașii personalului medical, fie nu cunosc prevederile acestei legi, fie au întâmpinat dificultăți în dobândirea drepturilor ce li se cuvin în baza acestei legi, se arată într-un anunț de pe site-ul instituției.

Pentru a preveni astfel de situații, Colegiul Medicilor din România vine în sprijinul urmașilor personalului medical și ofera consiliere persoanelor beneficiare ale drepturilor prevăzute de Legea nr. 56/2020. În acest sens, persoanele interesate se pot adresa instituției, care prin Comisia Economico-Socială a Consiliului Național și prin departamentul de resort, în urma analizei, va asigura asistența necesară.

Prin urmare, pentru a facilita cunoașterea textului de lege și a drepturilor conferite personalului medical și urmașilor personalului medical, pe site-ul CMR este prezentat textul Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

„Colegiul Medicilor din România vă solicită să diseminați aceste informații, inclusiv textul Legii nr.56/2020 și să identificați cazurile în care este necesară asistență”, se arată în anunțul semnat de președintele CMR, prof. univ. dr. Daniel Coriu.

Textul legii 56/2020 poate fi consultat aici.

Etichete: conducere cmr presedinte CMR CMR legea 56 din 2020 recunoasterea meritelor medicilor actiuni medicale lupta impotriva covid-19 covid-19


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.